foto: Shutterstock
Recepte paredzēta 15–20 l katlam.
Sagriez jēra taukus un katlā apcep. Pievieno sagrieztu jērgaļu un apcep. Liec klāt rīvētus vai sagrieztus burkānus un sagrieztus sīpolus. Maisot cep, kamēr sīpoli kļūst caurspīdīgi.
Pielej ūdeni, vāri, līdz gaļa mīksta.
Pievieno rīsus, kizila ogas, saberztus valriekstus un garšvielas.
Kad rīsi mīksti, pieliec tomātu pastu. Labi, ja ir iespēja pastu apcept, ja ne, liec klāt no burkas. Jāzina, ka pastu pievieno tikai tad, kad rīsi tiešām mīksti, jo pēc pievienošanas tie vairs negatavināsies. Šī īpašība noder, ja gadās zupu pārvārīt, – tad rīsi neizjuks.
Iespied zupā ķiplokus, ieber sakapātu kinzu, pētersīļus, selerijas lapas, citus pieejamos zaļumus.