Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Ugunīgā garneļu un zivju zupa 1

Sastāvdaļas
  • 400 g izlobītu garneļu
  • 400 g zivju filejas pēc izvēles
  • 1/2 tējk. svaigi maltu melno piparu
  • 1 svaiga koriandra sakne vai vairāki koriandra kātiņi
  • 7 ēdk. zivju mērces
  • 3 kafira citrona lapas
  • 4–5 cm ingvera saknes gabaliņa
  • 2 citronzāles stiebri
  • 2 sarkanie čili
  • 2 zaļie čili
  • 1/2 tējk. melno piparu graudiņu
  • 4 ēdk. laima sulas
Ugunīgumu šai zupai piešķir gan melnie, gan čili pipari. Ja šķiet par asu, to daudzumu vari variēt pēc savas gaumes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Iemarinē zivi: fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pārkaisi ar maltiem pipariem, pārlej ar 3 ēdk. zivju mērces, samaisi un uz 20 minūtēm ieliec ledusskapī.
2
Vāri garšvielu buljonu: sakapā notīrītu koriandra sakni vai kātiņus, ieber piestiņā, pieber melnos piparus un saberz. Katliņā uzvāri 1,5 l ūdens, pievieno koriandra un piparu maisījumu un uz mazas uguns vāri aptuveni 5 minūtes, pēc tam izkās. Buljonam pievieno mazos gabaliņos sagrieztu citronzāli, citrona lapas un sakapātu ingvera sakni, vēlreiz uzvāri un turpini vārīt 2–3 minūtes.
3
Pagatavo aso piedevu: čili pākstīm izņem sēklas, sagriez smalkos gredzenos vai sakapā. Nelielā trauciņā ielej laima sulu, atlikušo zivju mērci, pieber čili un samaisi.
4
Vāri zupu: garšvielu buljonam pievieno zivju gabaliņus, vāri 2–3 minūtes, pieber garneles un vēlreiz uzvāri.
5
Lej zupu sasildītās bļodiņās, papildini ar aso piedevu un, ja gribi, pieber sakapātu koriandru.

Pievienot komentāru

Zupas