Ugunīgā garneļu un zivju zupa
foto: No 100 Labi padomi arhīva
Ugunīgā garneļu un zivju zupa
Zupas
2024. gada 16. decembrī, 12:00

Ugunīgā garneļu un zivju zupa

Ugunīgumu šai zupai piešķir gan melnie, gan čili pipari. Ja šķiet par asu, to daudzumu vari variēt pēc savas gaumes.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Iemarinē zivi: fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pārkaisi ar maltiem pipariem, pārlej ar 3 ēdk. zivju mērces, samaisi un uz 20 minūtēm ieliec ledusskapī.

2

Vāri garšvielu buljonu: sakapā notīrītu koriandra sakni vai kātiņus, ieber piestiņā, pieber melnos piparus un saberz. Katliņā uzvāri 1,5 l ūdens, pievieno koriandra un piparu maisījumu un uz mazas uguns vāri aptuveni 5 minūtes, pēc tam izkās. Buljonam pievieno mazos gabaliņos sagrieztu citronzāli, citrona lapas un sakapātu ingvera sakni, vēlreiz uzvāri un turpini vārīt 2–3 minūtes.

3

Pagatavo aso piedevu: čili pākstīm izņem sēklas, sagriez smalkos gredzenos vai sakapā. Nelielā trauciņā ielej laima sulu, atlikušo zivju mērci, pieber čili un samaisi.

4

Vāri zupu: garšvielu buljonam pievieno zivju gabaliņus, vāri 2–3 minūtes, pieber garneles un vēlreiz uzvāri.

5

Lej zupu sasildītās bļodiņās, papildini ar aso piedevu un, ja gribi, pieber sakapātu koriandru.