Iemarinē zivi: fileju sagriez nelielos gabaliņos, liec bļodā, pārkaisi ar maltiem pipariem, pārlej ar 3 ēdk. zivju mērces, samaisi un uz 20 minūtēm ieliec ledusskapī.
Vāri garšvielu buljonu: sakapā notīrītu koriandra sakni vai kātiņus, ieber piestiņā, pieber melnos piparus un saberz. Katliņā uzvāri 1,5 l ūdens, pievieno koriandra un piparu maisījumu un uz mazas uguns vāri aptuveni 5 minūtes, pēc tam izkās. Buljonam pievieno mazos gabaliņos sagrieztu citronzāli, citrona lapas un sakapātu ingvera sakni, vēlreiz uzvāri un turpini vārīt 2–3 minūtes.
Pagatavo aso piedevu: čili pākstīm izņem sēklas, sagriez smalkos gredzenos vai sakapā. Nelielā trauciņā ielej laima sulu, atlikušo zivju mērci, pieber čili un samaisi.
Vāri zupu: garšvielu buljonam pievieno zivju gabaliņus, vāri 2–3 minūtes, pieber garneles un vēlreiz uzvāri.
Lej zupu sasildītās bļodiņās, papildini ar aso piedevu un, ja gribi, pieber sakapātu koriandru.