Zaļais gaspačo
Sastāvdaļas
- 100 g spinātu, mazas lapiņas
- 200 g kārba jogurta bez piedevām
- 1 avokado, bez mizas un kauleņa
- 4 jaunie sīpoliņi
- 1 liels gurķis bez sēklām
- ½ zaļā čili, bez sēklām
- 2 ķiploka daiviņas
- pa saujai pētersīļu, bazilika, piparmētru
- 2 ēdk. šerija etiķa
- sāls, pipari – pēc garšas
- rapšu eļļa pārslacīšanai, ēdamās puķes, ledus gabaliņi – pasniegšanai
Zibenīgi un vienkārši pagatavojama atsvaidzinoša zupa. Ar garšzālēm variē, kā vien tev šķiet gardāk. Īsti piemērota zupiņa dārza svētkiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Liec visas sastāvdaļas, izņemot eļļu, puķes un ledu, blendera krūzē, pievieno nedaudz ūdens un kārtīgi samal. Liec ledusskapī vismaz uz divām stundām.
2
Pasniegšanai lej šķīvjos, pārslaki ar eļļu, katrā iemet pa dažiem gabaliņiem ledus un pārkaisi ar ēdamajām puķēm.