foto: Shutterstock.com
Zupas
2021. gada 23. maijā, 12:00

Pikantā siera zupa ar malto gaļu

Sātīga, vienkārši pagatavojama zupa, kuras asumu var pielāgot savai gaumei. Ja gribas asāku, čili pākstis sakapā ar visām sēklām. Ja gribas vairāk svaiguma, bagātīgi pievieno sakapātus pētersīļus vai koriandru.

Pagatavošana

40 min6 porcijas
1

Iztīrītu papriku sagriez strēmelēs, čili pākstis smalki sakapā. Nomizotu sīpolu sagriez mazos gabaliņos.

2

Katlā sakarsē eļļu, ieber papriku, sīpolus un čili, ieliec malto gaļu un maisot apcep.

3

Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, iemaisi tomātu pastu un karsē, līdz tā krāsojas oranža. Pārsijā miltus un maisot karsē vēl pāris minūtes.

4

Pielej ūdeni, iemaisi krējumu un uzkarsē. Kad zupa gandrīz sāk vārīties, pievieno sieru un maisot izkausē. Pieber sāli un piparus un uz mazas uguns vāri vēl 15–20 minūtes.