Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Pikantā siera zupa ar malto gaļu

Sastāvdaļas
  • 600 g maltas liellopa gaļas
  • 250 g saldā krējuma
  • 200 g kausētā siera
  • 2 lielas sarkanās paprikas pākstis
  • 2 svaigas čili pākstis
  • 1 liels sīpols
  • 1 l ūdens vai buljona
  • 2 ēdk. tomātu pastas
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. miltu
  • 1 tējk. maltu čili piparu
  • sāls
Sātīga, vienkārši pagatavojama zupa, kuras asumu var pielāgot savai gaumei. Ja gribas asāku, čili pākstis sakapā ar visām sēklām. Ja gribas vairāk svaiguma, bagātīgi pievieno sakapātus pētersīļus vai koriandru.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Iztīrītu papriku sagriez strēmelēs, čili pākstis smalki sakapā. Nomizotu sīpolu sagriez mazos gabaliņos.
2
Katlā sakarsē eļļu, ieber papriku, sīpolus un čili, ieliec malto gaļu un maisot apcep.
3
Kad sīpoli kļūst caurspīdīgi, iemaisi tomātu pastu un karsē, līdz tā krāsojas oranža. Pārsijā miltus un maisot karsē vēl pāris minūtes.
4
Pielej ūdeni, iemaisi krējumu un uzkarsē. Kad zupa gandrīz sāk vārīties, pievieno sieru un maisot izkausē. Pieber sāli un piparus un uz mazas uguns vāri vēl 15–20 minūtes.

Pievienot komentāru

Zupas