Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Koncentrēts vistas buljons

Sastāvdaļas
  • 1 kg vistas subproduktu, spārniņu un kaulu
  • 125 ml sausā baltvīna
  • 1 burkāns
  • 1 puravs
  • 1 maza pētersīļa sakne
  • 1 sīpols
  • 1 lauru lapa
  • 1 liela citrona mizas strēmele
  • 1–2 krustnagliņas
  • sāls, malti pipari
Koncentrēti buljoni, ko izvāra tad, kad ir vairāk laika vai sakrājušies piemēroti produkti, ir lieliska rezerve brīžiem, kad negribas ilgi stāvēt pie plīts. Buljonu, ielietu aizskrūvējamās burciņās, var uzglabāt ledusskapī vismaz nedēļu, saldētavā ilgāk. Koncentrēto buljonu izmanto zupu, mērču un sautējumu pagatavošanai un atšķaida ar ūdeni vai citu šķidrumu līdz vēlamajai koncentrācijai. Tumīgākam buljonam subproduktu vietā var ņemt veselu vistu. Izvārīto gaļu izmanto citu ēdienu pagatavošanai.

Pagatavošana

1
Burkānu un pētersīli nomizo, puravu notīri un sagriez mazos gabaliņos. Nomizotu sīpolu sagriez 4 daļās.
2
Vistas produktus un dārzeņus liec katlā, pievieno garšvielas un vīnu.
3
Pielej tik daudz auksta ūdens, lai produkti būtu labi pārklāti.
4
Uzvāri un nosmel putas. Uz lēnas uguns vāri apmēram 2 stundas.
5
Izņem kaulus, pārējo izberz caur smalku sietiņu.
6
Ja šķidruma sanācis vairāk par 1 litru, tad pavāri vēl, līdz liekais izvārās.

Pievienot komentāru

Zupas