Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Vistas zupa ar lēcām un tomātiem

Sastāvdaļas
  • 750 ml vistas buljona
  • 500 g savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 150 g zaļo lēcu
  • 2 kātu selerijas
  • 2 sīpoli
  • 2 ķiploki
  • 1 laims
  • 1 ingvera saknes gabaliņš (6 cm)
  • 3 ēdk. ābolu etiķa
  • 2 ēdk. olīveļļas
  • 2 ēdk. sakapāta svaiga koriandra
  • 2 tējk. tomātu pastas
  • 2 tējk. šķidra medus
  • 1 tējk. maltu romiešu ķimeņu
  • 1 tējk. maltas paprikas
  • sāls, malti pipari
Romiešu ķimenes un zaļās koriandra lapiņas piešķir zupai mazliet austrumniecisku garšu. Ja nepatīk, var iztikt bez koriandra mērcītes, ko pasniedz atsevišķi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sīpolus, ķiplokus un ingveru nomizo un smalki sakapā. Selerijas sagriez šķēlītēs. Laimam norīvē miziņu, pēc tam pārgriez uz pusēm un izspied sulu.
2
Lēcas ieber verdošā ūdenī un vāri 15–20 minūtes, pēc tam nokās.
3
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, ķiplokus un ingveru un maisot sautē 2–3 minūtes. Pievieno selerijas un sautē vēl 2–3 minūtes. Iemaisi tomātu pastu, romiešu ķimenes un papriku un turpini sautēt vēl pāris minūtes. Pielej etiķi un uzvāri.
4
Pievieno buljonu, tomātus un sāli un vāri 10–12 minūtes.
5
Bļodiņā samaisi laima sulu un miziņas ar medu, sāli un pipariem. Iemaisi sakapāto koriandru.
6
Zupā ieber lēcas, vēlreiz uzvāri. Smel šķīvjos un atsevišķā bļodiņā pasniedz koriandra mērci.

Pievienot komentāru

Zupas