Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Austrumnieku zupa ar nūdelēm un garnelēm

Sastāvdaļas
  • Buljonam
  • 500 ml vistas buljona (var izmantot gatavu)
  • 2 ķiploka daiviņas vai 1 tējk. gatavas ķiploku pastas
  • 1 ēdk. tumšās sojas mērces
  • 1 ēdk. austeru mērces
  • 1 tējk. saberzta čili pipara
  • ½ tējk. sezama eļļas
  • sāls – pēc garšas
  • Zupai
  • 200 g sauso ātras pagatavošanas olu vai rīsu nūdeļu
  • 10–20 vidēji lielu garneļu
  • 1 liela vai 2 mazas Ķīnas kāposta galviņas
  • 1 bundža kokosriekstu piena
  • 1 laims
  • 1 pušķītis svaiga koriandra
  • 1 čili pipars
  • 3 loki
Šī ir viena no ātrākajām austrumnieku zupu receptēm (ja vien mājās ir visas nepieciešamās sastāvdaļas) un jānopērk ir tikai svaigie zaļumi un čili. Zupa ir ļoti sātīga, un tai var pievienot arī citus dārzeņus, zivi vai vistas gaļu – jebko, kas ģimenei garšo. Un atceries, ka gardas zupas galvenais priekšnosacījums ir labs buljons, tāpēc vispirms jāuzvāra tieši tas – pietiekamā daudzumā un neitrālas garšas.

Pagatavošana 2 porcijas

1
Ielej vistas buljonu katlā, karsē uz lielas liesmas. Pievieno pārējās sastāvdaļas un sagaidi, kad buljons sāks vārīties. Pagaršo, vai ir pietiekami sāļš un tik daudz garšvielu, kā tev tīk. Ja nepieciešams, pievieno saldo čili mērci vai sāli pēc garšas.
2
Liec klāt nūdeles un garneles un vāri 4–5 minūtes, kamēr tās gatavas. Pieber zupai sasmalcinātu Ķīnas kāpostu un vāri 2–3 minūtes, līdz lapas kļūst mīkstas, bet serde – kraukšķīga. Beigās pievieno kokosriekstu pienu un vēl dažas minūtes pavāri.
3
Pasniedz zupu dziļos šķīvjos, pārbērtu ar sagrieztu čili piparu, sasmalcinātu koriandru un lokiem. Pievieno zupai laima šķēlītes.

Pievienot komentāru

Zupas