Jēra gaļas zupa ar kāļiem
Sastāvdaļas
- 1 kg jēra lāpstiņas
- 800 g kāļu
- 5 kartupeļi
- 2 burkāni
- 1 sīpols
- 5 kadiķogas
- 1 lauru lapa
- 1 majorāna zariņš vai 1 tējk. kaltēta majorāna
- 1 šķēle selerijas saknes
- 1 ēdk. sasmalcinātu selerijas lapiņu
- Sāls
- Eļļa
Klasiska savienība- jēra gaļa un kāļi. Rūdīti kāļu cienītāji mēdz gatavot šo zupu arī bez burkāniem un kartupeļiem un kadiķogu vietā pieber ķimenes. Ieteicams izmantot jēra lāpstiņu bez kaula.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Gaļu noskalo, nosusini un sagriez paprāvos gabalos. Kāļus, burkānus un kartupeļus nomizo, kāļus sagriez šķēlēs, burkānus un kartupeļus- gabalos. Selerijas šķēli pārgriez uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriez ripiņās.
2
Katlā sakarsē eļļu, ieliec gaļu un strauji apcep no visām pusēm. Pievieno sīpolus, apsautē caurspīdīgus, pieliec selerijas sakni, majorāna zariņu, kadiķogas un lauru lapu un samaisi.
3
Pievieno dārzeņus, pārlej ar ūdeni, uzvāri un uz vidējas uguns vāri aptuveni stundu. Gatavu pārkaisi ar selerijas lapiņām.