Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Jēra gaļas zupa ar kāļiem

Sastāvdaļas
  • 1 kg jēra lāpstiņas
  • 800 g kāļu
  • 5 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1 sīpols
  • 5 kadiķogas
  • 1 lauru lapa
  • 1 majorāna zariņš vai 1 tējk. kaltēta majorāna
  • 1 šķēle selerijas saknes
  • 1 ēdk. sasmalcinātu selerijas lapiņu
  • Sāls
  • Eļļa
Klasiska savienība- jēra gaļa un kāļi. Rūdīti kāļu cienītāji mēdz gatavot šo zupu arī bez burkāniem un kartupeļiem un kadiķogu vietā pieber ķimenes. Ieteicams izmantot jēra lāpstiņu bez kaula.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Gaļu noskalo, nosusini un sagriez paprāvos gabalos. Kāļus, burkānus un kartupeļus nomizo, kāļus sagriez šķēlēs, burkānus un kartupeļus- gabalos. Selerijas šķēli pārgriez uz pusēm. Sīpolu nomizo un sagriez ripiņās.
2
Katlā sakarsē eļļu, ieliec gaļu un strauji apcep no visām pusēm. Pievieno sīpolus, apsautē caurspīdīgus, pieliec selerijas sakni, majorāna zariņu, kadiķogas un lauru lapu un samaisi.
3
Pievieno dārzeņus, pārlej ar ūdeni, uzvāri un uz vidējas uguns vāri aptuveni stundu. Gatavu pārkaisi ar selerijas lapiņām.

Pievienot komentāru

Zupas