Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Gaileņu zupa ar kausēto sieru

Sastāvdaļas
  • ½ l ceptu gaileņu
  • 300 g kūpināta cauraudža
  • 4–5 jaunie kartupeļi
  • 1 kārba kausētā siera Dzintars
  • 1 burkāns
  • 1 sīpols
  • eļļa – cepšanai
  • 3 l ūdens
  • sāls, pipari – pēc garšas
Gaileņu zupa var būt dažāda; šī – ar kausēto sieru Dzintars ir sātīga, tumīga, viegli pagatavojama un ļoti garda.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Uz rupjās rīves sarīvē burkānu, smalki sakapā sīpolu, abus kopā eļļā apcep zeltaini brūnus.
2
Mazos gabaliņos sagriez cauraudzi, apcep kopā ar burkāniem un sīpoliem.
3
Ja sēnes vēl nav saceptas, sacep tās tā, lai pilnībā iztvaiko ūdens – būs vajadzīgs puslitrs jau saceptu sēņu.
4
Mazos kubiņos sagriez kartupeļus un liec vārīties ūdenī; kad kartupeļi nāk gatavi, pievieno saceptos burkānus, sīpolus, cauraudzi un sēnes.
5
Pievieno sāli un piparus, citas garšvielas gan nevajadzētu lietot, lai saglabātos kūpinājuma un sēņu garša.
6
Vāri, līdz kartupeļi ir gatavi, tad pievieno sieru un nedaudz pavāri, kamēr zupa kļūst tumīga.
7
Gaileņu zupu var papildināt ar baltmaizes grauzdiņiem.

Pievienot komentāru

Zupas