Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Cūku pupu, mangolda un koriandra biezzupa

Sastāvdaļas
  • 1 kg no pākstīm izlobītu cūku pupu
  • 1 litrs gaļas buljona
  • ½ kg liellopa gaļas mīkstuma
  • 6 mangolda lapas
  • 1 buntīte koriandra
  • 4 ķiploku daiviņas
  • 1 sīpols
  • 3 tējk. sviesta
  • 1 laima sula
  • Sāls un malti melnie pipari
Šādi cūku pupu biezzupu gatavo Ēģiptē. Mēs varam aizstāt liellopa gaļu ar cūkgaļu, mangoldu ar sarkano biešu lapām, bet koriandra vietā izvēlēties pētersīļus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Sasmalcini sīpolu. Apcep katliņā tos 1 tējkarotē sviesta, līdz tie kļūst zeltaini. Gaļu sagriez nelielos kubiņos, pievieno sīpoliem un dažas minūtes apcep. Pielej karstu buljonu, pievieno sāli, piparus un uzvāri. Nogriez mazu uguni un vāri gaļu vienu stundu.
2
Pannā izkausē vienu tējkaroti sviesta un apcep cūku pupas. Pievieno tās zupai. Turpini vārīt 15 minūtes.
3
Sasmalcini mangolda lapas un koriandru un kopā ar ķiploku apcep pannā atlikušajā sviestā. Pievieno zaļumus zupai un vāri vēl 10 minūtes.
4
Nogriez uguni, pievieno zupai laima sulu un ļauj 10 minūtes ievilkties. Pasniedz zupu ar pitas maizi.

Pievienot komentāru

Zupas