Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu! (Foto: Rojs Maizītis)

Gaileņu krēmzupa Marijas Bērziņas gaumē

Sastāvdaļas
  • Burkāni
  • Kartupeļi
  • Sviests
  • Cūkgaļas cauraudzītis
  • Sakņu buljona kubiņš
  • Daudz diļļu
  • Sāls un pipari
  • Ēdamkarote kviešu miltu
  • Kausētais siers Dzintara Klasiskais
Aktrise Marija Bērziņa atzīst, ka gatavošana ir viena no viņas mīļākajām nodarbēm, kurā lieliski var apvienot nepieciešamību vārīt ar radošu iedvesmu radīt. “Man ir lielummānija: nekad nevaru nogrādēt ēdiena apjomu, tā vienmēr sanāk par daudz. Tāpat nekad nezinu sastāvdaļu proporcijas – viss top pēc izjūtas,” skaidro aktrise. *Recepte publicēta žurnālā OK! (2017)

Pagatavošana

1
Burkānus un kartupeļus sagriež un vāra ūdenī. Kamēr vārās, sviestā apcep sagrieztas gailenes. Tām pievieno sagrieztu cauraudzīti un visu liek zupā. Garšai piemet sakņu buljonu, pievieno sāli un piparus.
2
Miltus iejauc ūdenī un, aši maisot, pievieno zupai.
3
Pēdējais štrihs ir kausētais siers Dzintara Klasiskais un sīki sagrieztas dilles.
4
Ja garšo, zupā var iemest arī kādu garneli.
5
Krēmzupas parasti blenderē, bet Marijai patīk, ka zupas sastāvdaļas var uzkost uz zoba. Labu ēstgribu!

Pievienot komentāru

Zupas