Aukstā baraviku zupa
Sastāvdaļas
- 1 1/2 l ūdens
- 100 g kaltētas baravikas
- 200 g cepta gaļa
- 1 vārīta ola
- 100 g skābs krējums
- 200 g svaigi gurķi
- loki, dilles
- sāls
- cukurs
Šoreiz pa rokai bija kaltētas baravikas, bet šo lielisko auksto sēņu zupu protams var gatavot arī ar tikko mežā lasītām sēnītēm.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Kaltētas baravikas noskalo, pārlej ar remdenu
ūdeni un uzbriedina. Tajā pašā ūdenī vāra,
tad nokāš, baravikas sagriež strēmelītēs.
Novārījumu atdzesē. Gaļu, gurķus un cieti
novārītu olu sagriež.
2
Lokiem pievieno sāli, saberž līdz atdalās sula.
Dilles sakapā. Visus sagatavotos produktus
samaisa, pārlej ar atdzesēto sēņu buljonu,
pievieno krējumu, pēc garšas pievieno sāli
un cukuru.
3
Pasniedzot pārkaisa ar dillēm.