Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv

Siera zupa ar frikadelēm

Sastāvdaļas
  • 500 g maltas vistas vai tītara gaļas
  • 200 g kausētā siera
  • 2 ēdk. rīsu
  • 5 kartupeļi
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 ola
  • sviests cepšanai
  • sāls, malti pipari + piparu graudiņi, lauru lapa
  • sakapāti svaigi pētersīļi un dilles
Ja izmanto ļoti smalki samaltu tītara gaļu, iespējams, frikadelēm vajadzēs

Pagatavošana 4 porcijas

1
Kartupeļus, sīpolus un burkānu nomizo. Kartupeļus sagriez salmiņos, sīpolus – smalkos gabaliņos, burkānu sarīvē.
2
Pannā sakarsē sviestu un apcep sīpolus caurspīdīgus. Pievieno burkānus un apsautē.
3
Malto gaļu samīci ar olu, rīsiem, sāli un pipariem. Izveido mazas frikadeles.
4
Katlā ielej ūdeni, ieliec lauru lapu, ieber piparu graudiņus un sāli un uzvāri. Pievieno kartupeļus un vāri 3–5 minūtes. Ieliec frikadeles un uzvāri.
5
Pievieno kausēto sieru un apceptos dārzeņus. Vāri, līdz frikadeles uzpeld virspusē. Pievieno pētersīļus un dilles.

Pievienot komentāru

Zupas