Vistas zupa ar rīsiem un kausēto sieru
Sastāvdaļas
- 500 g vistas filejas
- 300 g kausētā siera
- 150 g rīsu
- 5 kartupeļi
- 2 burkāni
- 2 sīpoli
- eļļa cepšanai
- sakapāti zaļumi
- sāls, malti pipari
Zupai der gan klasiskais kausētais siers, gan sieri ar piedevām. Interesantu garšu rada kausētais siers ar baravikām vai citām sēnēm.
Pagatavošana 5 porcijas
1
Vistas filejas ieliec katlā, aplej ar 2,5–3 l ūdens, pieber sāli un izvāri gatavas.
2
Tikmēr kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo. Kartupeļus sagriez gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās.
3
Gaļu izņem no katla un ieber rīsus. Vāri aptuveni 10 minūtes.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus.
5
Kartupeļus, sīpolus un burkānus pievieno rīsiem, uzvāri un turpini vārīt vēl 5–8 minūtes.
6
Gaļu sagriez mazos gabaliņos un kopā ar sieru pievieno zupai. Karsē, līdz siers izkūst. Pieber sāli un piparus. Pārkaisi zaļumus.