foto: Shutterstock
Zupas
2023. gada 19. septembrī, 12:00

Vistas zupa ar rīsiem un kausēto sieru

Zupai der gan klasiskais kausētais siers, gan sieri ar piedevām. Interesantu garšu rada kausētais siers ar baravikām vai citām sēnēm.

Pagatavošana

45 min5 porcijas
1

Vistas filejas ieliec katlā, aplej ar 2,5–3 l ūdens, pieber sāli un izvāri gatavas.

2

Tikmēr kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo. Kartupeļus sagriez gabaliņos, sīpolus sakapā, burkānus sarīvē rupjās skaidiņās.

3

Gaļu izņem no katla un ieber rīsus. Vāri aptuveni 10 minūtes.

4

Pannā sakarsē eļļu un apcep sīpolus un burkānus.

5

Kartupeļus, sīpolus un burkānus pievieno rīsiem, uzvāri un turpini vārīt vēl 5–8 minūtes.

6

Gaļu sagriez mazos gabaliņos un kopā ar sieru pievieno zupai. Karsē, līdz siers izkūst. Pieber sāli un piparus. Pārkaisi zaļumus.