foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 14. janvārī, 14:00

Hamraši - azerbaidžāņu pupiņu zupa ar nūdelēm un frikadelēm

Ātrajā variantā zupai var izmantot arī konservētas pupiņas, taču garša nebūs tik piesātināta. Ja šo zupu vāra, ievērojot visas tradīcijas, tad galvenās sastāvdaļas – pupiņas, gaļu un nūdeles – izvāra katru atsevišķi un tikai pašās beigās saliek visu kopā buljonā.

Pagatavošana

90 min4 porcijas
1

Pupiņas aplej ar aukstu ūdeni un atstāj, lai pa nakti mērcējas. Gaļu nogriez no kauliem, sīpolus nomizo.

2

Kaulus liec katlā, aplej ar ūdeni un uzvāri. Pievieno 1 veselu sīpolu, sāli un piparus un vāri aomēram 1 stundu. Buljonu izkās un lej atpakaļ katlā.

3

Miltus samīci ar olām un tik daudz ūdens, lai izveidojas stingra mīkla. Izveltnē 1 mm biezu, sagriez paplatās strēmelēs, pēc tam – nūdelēs.

4

Gaļu un atlikušo sīpolu sagriez, pēc tam samal. Pievieno sāli un piparus un izveido mazas frikadelītes.

5

Katlā ar buljonu ieber pupiņas un izvāri gatavas. Pievieno frikadeles, pēc 10 minūtēm – nūdeles. Uzvāri un turpini vārīt 5 minūtes.

6

Zupu smel šķīvjos un bagātīgi pārkaisi ar sakapātu koriandru.