foto: Shutterstock
Pupiņas aplej ar aukstu ūdeni un atstāj, lai pa nakti mērcējas. Gaļu nogriez no kauliem, sīpolus nomizo.
Kaulus liec katlā, aplej ar ūdeni un uzvāri. Pievieno 1 veselu sīpolu, sāli un piparus un vāri aomēram 1 stundu. Buljonu izkās un lej atpakaļ katlā.
Miltus samīci ar olām un tik daudz ūdens, lai izveidojas stingra mīkla. Izveltnē 1 mm biezu, sagriez paplatās strēmelēs, pēc tam – nūdelēs.
Gaļu un atlikušo sīpolu sagriez, pēc tam samal. Pievieno sāli un piparus un izveido mazas frikadelītes.
Katlā ar buljonu ieber pupiņas un izvāri gatavas. Pievieno frikadeles, pēc 10 minūtēm – nūdeles. Uzvāri un turpini vārīt 5 minūtes.
Zupu smel šķīvjos un bagātīgi pārkaisi ar sakapātu koriandru.