Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tadžiku brinčoba – rīsu zupa ar dārzeņiem un zaļumiem

Sastāvdaļas
  • 1 glāze rīsu
  • 700 g gabaliņos sagrieztu kartupeļu
  • 4 sakapāti sīpoli
  • 2 mazos gabaliņos sagriezti burkāni
  • 4 mazos gabaliņos sagriezti tomāti
  • 1 glāze skābā krējuma
  • ½ glāzes sakapātu koriandra lapiņu
  • ½ glāzes sakapātu bazilika lapiņu
  • 2–3 ēdk. eļļas
  • 1 tējk. maltas paprikas
  • sāls
Ja zupa šķiet pārāk veģetāra, pievieno strēmelītēs sagrieztu vārītu liellopa vai cūkas gaļu.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Katlā sakarsē eļļu, ieber sīpolus, burkānus un tomātus un maisot sautē 3–4 minūtes.
2
Pielej 2,5 l ūdens, uzvāri un pievieno noskalotus rīsus un 1 tējk. sāls.
3
Kad rīsi ir pusgatavi, pievieno kartupeļus un papriku un izvāri gatavus.
4
Iemaisi zaļumus un krējumu.

Pievienot komentāru

Zupas