Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
No 100 Labi padomi arhīva

Vistas zupa ar citronzāli

Sastāvdaļas
  • 500 g vistas filejas
  • 1 kārba (400 ml) nesaldināta kokospiena
  • 250 g austersēņu vai šampinjonu
  • 2 vidēji tomāti
  • 3 svaigas sarkanās čili pākstis
  • 2 citronzāles stiebriņi
  • 5 cm ingvera saknes gabaliņa
  • 3 kafira citrona lapas (nopērkamas garšvielu veikalos, der arī kaltētas)
  • 4 ēdk. laima sulas
  • 4 ēdk. zivju mērces (nopērkama lielveikalos un garšvielu veikalos)
  • 4 ēdk. sakapāta koriandra
Populārā tajiešu tom khaa gai zupa tiek gatavota uz kokospiena bāzes, ar vistas gaļu, citronzāli un čili. Taču punktu uz i uzliek zivju mērce, ko reizēm pievieno gatavošanas laikā, bet reizēm ielej bļodiņā (no šķīvjiem šīs zupas nemēdz ēst), pirms tajā tiek iepildīta zupa. Lieta tāda, ka zivju mērce kalpo par tādu kā sāls aizstājēju, jo sāli mūsu izpratnē Taizemē tikpat kā nelieto.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Citronzāli nomazgā un sagriez 3 cm gabalos. Ingveru nomizo un plāni sašķēlē vai arī sakapā. Svaigas citrona lapas nomazgā, nosusini un sagriez četrās daļās, kaltētās – pārlauz uz pusēm. Čili pākstīm izņem sēklas un sagriez smalkos gredzenos.
2
Tomātus sagriez četrās vai sešās daiviņās, notīrītas sēnes – šķēlītēs, mazākus šampinjonus – uz pusēm. Vistas fileju noskalo aukstā ūdenī, rūpīgi nosusini un sagriez 1 cm platās un 3–4 cm garās strēmelītēs.
3
Katliņā ielej kokosriekstu pienu un uzkarsē. Pievieno citronzāli, ingvera šķēlītes un citrona lapas un uz vidējas uguns vāri 2–3 minūtes. Tad pielej 3/4 l ūdens, uzvāri, ieber vistas gabaliņus, tomātus un sēnes un vāri 5–7 minūtes. Ja vēlies, ar putu smeļamo karoti izņem citronzāli un ingveru, bet labāka garša būs, ja atstāsi tos zupā un izņemsi tikai ēdot.
4
Katrā šķīvī ielej pa karotei laima sulas un zivju mērces, ieber sakapāto čili, pielej zupu un ieber koriandru.

Pievienot komentāru

Zupas