foto: No 100 Labi padomi arhīva
Citronzāli nomazgā un sagriez 3 cm gabalos. Ingveru nomizo un plāni sašķēlē vai arī sakapā. Svaigas citrona lapas nomazgā, nosusini un sagriez četrās daļās, kaltētās – pārlauz uz pusēm. Čili pākstīm izņem sēklas un sagriez smalkos gredzenos.
Tomātus sagriez četrās vai sešās daiviņās, notīrītas sēnes – šķēlītēs, mazākus šampinjonus – uz pusēm. Vistas fileju noskalo aukstā ūdenī, rūpīgi nosusini un sagriez 1 cm platās un 3–4 cm garās strēmelītēs.
Katliņā ielej kokosriekstu pienu un uzkarsē. Pievieno citronzāli, ingvera šķēlītes un citrona lapas un uz vidējas uguns vāri 2–3 minūtes. Tad pielej 3/4 l ūdens, uzvāri, ieber vistas gabaliņus, tomātus un sēnes un vāri 5–7 minūtes. Ja vēlies, ar putu smeļamo karoti izņem citronzāli un ingveru, bet labāka garša būs, ja atstāsi tos zupā un izņemsi tikai ēdot.
Katrā šķīvī ielej pa karotei laima sulas un zivju mērces, ieber sakapāto čili, pielej zupu un ieber koriandru.