foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 4. aprīlī, 14:00

Turku zirņu zupa Marokas gaumē

Šādu zupu iecienījuši Ziemeļāfrikas valstī Marokā. Taču aktuāla arī pie mums, gan iederēsies gavēņa ēdienkartē, gan tajā esošās garšvielas nogalinās visus vīrusus un baciļus.

Pagatavošana

25 min4 porcijas
1

Lielā pannā uzsildi eļļu, apcep tajā sīpolus, ķiplokus, ingveru, līdz sīpoli kļūst mīksti. Pievieno garšvielas un apcep tās.

2

Katlā uzsildi buljonu, pievieno pannā apceptos sīpolus. Liec klāt turku zirņus un tomātus. Kad masa sāk burbuļot, samazini liesmu, noņem vāku un ļauj tai 15 pavārīties. Pirms pasniegšanas zupā liec citrona mizu un koriandru.