Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biešu biezzupa

Sastāvdaļas
  • 600 g biešu
  • 2 sīpoli
  • Sāls, malti melnie pipari
  • Maltas krustnagliņas
  • 1 lauru lapa
  • 4 ēdk. miltu
  • 1,5 l buljona
  • 2 ēdk. ābolu etiķa
  • 1 buntīte pētersīļu
  • 4 ēdk. skābā krējuma
  • 4 ēdk. saulespuķu sēklu
  • 2 ēdk. eļļas
Sarkanajām bietēm allaž jābūt krājumā. Novārītas tās var uzglabāt pat nedēļu un vajadzības gadījumā ātri sagatavot.

Pagatavošana

1
Sīpolus notīri un sasmalcini. Bietes notīri un sarīvē skaidiņās. Pētersīļu lapiņas sasmalcini.
2
Sīpolus katliņā sakarsētā eļļā apcep caurspīdīgus, pievieno un apcep bietes. Pievieno miltus, garšvielas un maisot uzkarsē. Pielej verdošu buljonu un vāri 15 minūtes uz mazas uguns.
3
Zupu sablenderē, pielej ābolu etiķi un pievieno pētersīļus. Biezzupu lej bļodiņās vai buljona tasēs, pievieno skābo krējumu un pieber apceptas saulespuķu sēklas.

Pievienot komentāru

Zupas