Biešu biezzupa
Sastāvdaļas
- 600 g biešu
- 2 sīpoli
- Sāls, malti melnie pipari
- Maltas krustnagliņas
- 1 lauru lapa
- 4 ēdk. miltu
- 1,5 l buljona
- 2 ēdk. ābolu etiķa
- 1 buntīte pētersīļu
- 4 ēdk. skābā krējuma
- 4 ēdk. saulespuķu sēklu
- 2 ēdk. eļļas
Sarkanajām bietēm allaž jābūt krājumā. Novārītas tās var uzglabāt pat nedēļu un vajadzības gadījumā ātri sagatavot.
Pagatavošana
1
Sīpolus notīri un sasmalcini. Bietes notīri un sarīvē skaidiņās. Pētersīļu lapiņas sasmalcini.
2
Sīpolus katliņā sakarsētā eļļā apcep caurspīdīgus, pievieno un apcep bietes. Pievieno miltus, garšvielas un maisot uzkarsē. Pielej verdošu buljonu un vāri 15 minūtes uz mazas uguns.
3
Zupu sablenderē, pielej ābolu etiķi un pievieno pētersīļus. Biezzupu lej bļodiņās vai buljona tasēs, pievieno skābo krējumu un pieber apceptas saulespuķu sēklas.