Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Tomātu zupa ar rīsiem

Sastāvdaļas
  • 400 g konservētu tomātu bundžā, sagriezti gabaliņos
  • 3 loksnes bekona, sagriezts gabalos
  • 1,25 litri buljona
  • 1 sīpols, smalki sagriezts
  • 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
  • 1 burkāns, sagriezts kubiņos
  • 1 glāze rīsu
  • 1 glāze saldētu zaļo zirnīšu
  • 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
  • Sāls un svaigi malti melnie pipari
Zaļo zirnīšu vietā var izmantot arī konservētas pupiņas, tad zupa kļūs vēl tumīgāka un sātīgāka.

Pagatavošana

1
Katlā liek bekonu, sīpolu, burkānus, ķiploku un apcep 4 minūtes uz vidējas liesmas.
2
Pievieno buljonu, rīsus, tomātus un pavāra vēl 15 minūtes, līdz rīsi kļūst mīksti.
3
Pievieno zirnīšus, sāli un piparus un vāra vēl 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.

Pievienot komentāru

Zupas