Tomātu zupa ar rīsiem
Sastāvdaļas
- 400 g konservētu tomātu bundžā, sagriezti gabaliņos
- 3 loksnes bekona, sagriezts gabalos
- 1,25 litri buljona
- 1 sīpols, smalki sagriezts
- 1 ķiploka daiviņa, sasmalcināta
- 1 burkāns, sagriezts kubiņos
- 1 glāze rīsu
- 1 glāze saldētu zaļo zirnīšu
- 2 ēdk. sasmalcinātu pētersīļu
- Sāls un svaigi malti melnie pipari
Zaļo zirnīšu vietā var izmantot arī konservētas pupiņas, tad zupa kļūs vēl tumīgāka un sātīgāka.
Pagatavošana
1
Katlā liek bekonu, sīpolu, burkānus, ķiploku un apcep 4 minūtes uz vidējas liesmas.
2
Pievieno buljonu, rīsus, tomātus un pavāra vēl 15 minūtes, līdz rīsi kļūst mīksti.
3
Pievieno zirnīšus, sāli un piparus un vāra vēl 5 minūtes. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pētersīļiem.