Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Burkānu un apelsīnu krēmzupa

Sastāvdaļas
  • 1 kg burkānu
  • 3 apelsīni
  • 500 ml buljona
  • 50 g sviesta
  • Pipari, sāls
  • Liels zariņš timiāna
Burkāns un apelsīns... kāpēc gan ne? Abi ir ne tikai koši oranži, bet arī veselīgi un garšīgi. Ko gan citi šajā pelēcīgajā laikā mums vajag? Asu ēdienu tīkotājiem šī zupa varētu šķist par saldu, tad viņi droši var pievienot ingveru vai čili.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Burkānus nomizo un sagriez plānās ripiņās. No apelsīniem izspried sulu. Katliņā izkausē sviestu un tajā 10 minūtes cep burkānus.
2
Pievieno burkāniem apelsīnu sulu, timiānu, buljonu un garšvielas. Ļauj uzvārīties, samazini uguni un zem vāka vāri aptuveni 30 minūtes. Ja burkāni mīksti, ņem katlu nost no uguns, 10 minūtes atdzesē un visu sablenderē.
3
Ja vāroties šķidruma trūkst, pielej vēl ūdeni, bet, ja šķidrums ir pārāk daudz, tad pirms blenderēšanas to atlej kādā krūzītē un nepieciešamības gadījumā pamazām pievieno atpakaļ.
4
Sablenderēto zupu liec atpakaļ uz uguns un karsē, līdz tā uzmet burbuli. Ja lieto saldo krējumu, blenderējot vari pievienot 100 ml krējuma (tam jābūt istabas temperatūrā).

Pievienot komentāru

Zupas