foto: Shutterstock
Zupas
2022. gada 10. februārī, 12:03

Burkānu un apelsīnu krēmzupa

Burkāns un apelsīns... kāpēc gan ne? Abi ir ne tikai koši oranži, bet arī veselīgi un garšīgi. Ko gan citi šajā pelēcīgajā laikā mums vajag? Asu ēdienu tīkotājiem šī zupa varētu šķist par saldu, tad viņi droši var pievienot ingveru vai čili.

Pagatavošana

60 min4 porcijas
1

Burkānus nomizo un sagriez plānās ripiņās. No apelsīniem izspried sulu. Katliņā izkausē sviestu un tajā 10 minūtes cep burkānus.

2

Pievieno burkāniem apelsīnu sulu, timiānu, buljonu un garšvielas. Ļauj uzvārīties, samazini uguni un zem vāka vāri aptuveni 30 minūtes. Ja burkāni mīksti, ņem katlu nost no uguns, 10 minūtes atdzesē un visu sablenderē.

3

Ja vāroties šķidruma trūkst, pielej vēl ūdeni, bet, ja šķidrums ir pārāk daudz, tad pirms blenderēšanas to atlej kādā krūzītē un nepieciešamības gadījumā pamazām pievieno atpakaļ.

4

Sablenderēto zupu liec atpakaļ uz uguns un karsē, līdz tā uzmet burbuli. Ja lieto saldo krējumu, blenderējot vari pievienot 100 ml krējuma (tam jābūt istabas temperatūrā).