foto: Shutterstock
Samīci malto gaļu ar sāli un pipariem. Saviļā no gaļas masas nelielas frikadelītes.
Lej katliņā 1,5 ūdens un liec vārīties. Tikmēr notīri burkānus un sagriez gareniski četrās daļās. Nomizo kartupeļus un sagriez kubiņos. Liec vārošā ūdenī burkānus un uz nelielas uguns vāri piecas minūtes. Pievieno kartupeļus, uzvāri un laid iekšā frikadelītes. Ļauj piecas minūtes uz mazas uguns vārīties. Pagaršo, vai pietiek sāls, ko vajadzības gadījumā papildini.
Pievieno zupai zirņu pākstis un vēl piecas minūtes vāri. Nogriez uguni, pieber dilles un pētersīļus. Ļauj zupai pāris minūtes atpūsties, tad cel galdā. Pie zupas piedāvā skābu krējumu.