Dažādu pupiņu zupa ar šķiņķi
Sastāvdaļas
- 2 bundžiņas (pa 400 g) ceptu pupiņu tomātu mērcē
- 150 g zaļo pākšu pupiņu
- 6 plānas caurauguša šķiņķa šķēles
- 2 dažādu krāsu paprikas pākstis
- 2 sīpoli
- 2 ēdk. eļļas
- sāls, malti melnie pipari
Zupai piedevās labi der skābais krējums vai jogurts, bet klāt piekošanai – grauzdētas maizītes ar kapātiem tomātiem, ķiplokiem un maurlociņiem.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Notīrītas pākšu pupiņas sagriez aptuveni 2 cm lielos gabaliņos, nomizotus sīpolus sakapā, iztīrītu papriku arī sagriez gabaliņos. Ja šķiņķa šķēles ir lielas, pārgriez šķērsām uz pusēm.
2
Katlā sakarsē eļļu un viegli apsautē sīpolus. Pieber paprikas un pākšu pupiņu gabaliņus un sautē vēl dažas minūtes.
3
Iemaisi 380 ml ūdens un ceptās pupiņas ar mērci. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.
4
Tikmēr sausā, sakarsētā pannā apcep šķiņķa šķēlītes no abām pusēm. Atdzesētas sagriez vai salauz mazākos gabaliņos.