foto: Shutterstock
Zupas
2021. gada 27. decembrī, 12:00

Dažādu pupiņu zupa ar šķiņķi

Zupai piedevās labi der skābais krējums vai jogurts, bet klāt piekošanai – grauzdētas maizītes ar kapātiem tomātiem, ķiplokiem un maurlociņiem.

Pagatavošana

40 min4 porcijas
1

Notīrītas pākšu pupiņas sagriez aptuveni 2 cm lielos gabaliņos, nomizotus sīpolus sakapā, iztīrītu papriku arī sagriez gabaliņos. Ja šķiņķa šķēles ir lielas, pārgriez šķērsām uz pusēm.

2

Katlā sakarsē eļļu un viegli apsautē sīpolus. Pieber paprikas un pākšu pupiņu gabaliņus un sautē vēl dažas minūtes.

3

Iemaisi 380 ml ūdens un ceptās pupiņas ar mērci. Uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.

4

Tikmēr sausā, sakarsētā pannā apcep šķiņķa šķēlītes no abām pusēm. Atdzesētas sagriez vai salauz mazākos gabaliņos.