Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Biezā turku zirņu zupa ar papriku, sīpoliem un desu

Sastāvdaļas
  • 400 g pikantas desas (piemēram, čorizo)
  • 200 g ļoti mazu marinētu sīpoliņu
  • 3 lielas paprikas pākstis
  • 1 bundžiņa (400 g) konservētu turku zirņu
  • 1,5 l buljona
  • 2 ēdk. sakapātu lociņu
  • 1 ēdk. eļļas
  • sāls, malti melnie pipari
Zupai der arī ķiploku vai citas pikantas desiņas, taču no čorizo tai tiek papildu labums – sarkanīgā krāsā un pikantāka garša. Turku zirņus itin labi var aizstāt arī ar pupiņām.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Iztīrītas paprikas pākstis sagriez nelielos gabaliņos, desas – vai nu gabaliņos, vai šķēlītēs.
2
Katlā sakarsē eļļu, pievieno desu un apcep. Pieber paprikas gabaliņus un turpini cept vēl pāris minūtes. Pielej buljonu, uzvāri un uz lēnas uguns turpini vārīt aptuveni 15 minūtes.
3
Pievieno marinētos sīpoliņus un noskalotus un notecinātus turku zirņus. Turpini vārīt vēl kādas 5 minūtes.
4
Pieber sāli un piparus, iemaisi lociņus.

Pievienot komentāru

Zupas