Sarkano lēcu zupa ar bekonu
Sastāvdaļas
- 1 glāze sarkano lēcu
- 2 lieli burkāni
- 4 lieli sīpoli
- 2 šķēles bekona
- ¾ tējk. sāls
- 1 ½ tējk. malti melnie pipari
- 3 ēdk. rīvēta Čedara siera
- 1 litrs ūdens
Dažreiz visvieglāk pagatavojamais ēdiens ir pats garšīgākais. Sarkanās lēcas, bekons, kūstošs siers, ko vēl vairāk var vēlēties!
Pagatavošana 6 porcijas
1
Sagriez bekonu mazākos gabaliņos un apcep uz pannas līdz tas kļūst zeltaini brūns.
2
Katlā ar dziļu dibenu ielej taukus no bekona cepšanas un tajos apcep smalki sagrieztus sīpolus, sarīvētus burkānus līdz sīpoli kļūst mīksti.
3
Pievieno atpakaļ bekonu un lēcas, turpini cept 1 minūti. Tad pievieno ūdeni, uzliec vāku un vāri 15 minūtes, līdz lēcas kļuvušas mīkstas.
4
Lej zupu šķīvjos, ko papildini ar kaudzīti rīvēta siera vai krējuma.