Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
100 Labi padomi

Modernā klasika – ruma soļanka

Sastāvdaļas
  • 200 g liellopa gaļas
  • 200 g kūpināta šķiņķa
  • 200 g cīsiņu
  • 4 sīpoli
  • 3 marinēti gurķi
  • 100 g tomātu pastas
  • 3 daiviņas ķiploka
  • 1 tējk. kaperu
  • 1 lauru lapa
  • 3 ēdk. tumšā ruma
  • skābais krējums, zaļumi – pasniegšanai
Ļoti sātīga un sildoša zupa, kas vienlīdz labi der pēcsvētku rītam un darbdienu vakaram. Ruma piešprice kalpo aromātam, grādu cienītājiem tā liks vilties.

Pagatavošana 5 porcijas

1
Liec gaļu un lauru lapu katlā, pasāli, sapiparo, uzlej labi daudz ūdens un uz mazas uguns vāri aptuveni 2 stundas.
2
Otrās stundas beigās sagriez salmiņos šķiņķi, ripiņās – cīsiņus un sīpolus. Liec pannā cepties šķiņķi. Kad tam sāk nākt ārā tauciņš, liec tajā cīsiņu un sīpolu ripas un cep, līdz tie kļūst zeltaini. Pievieno tomātu pastu un smalkos salmiņos sagrieztus gurķus, kā arī sakapātus kaperus.
3
Kad buljons gatavs, izņem gaļu, sagriez to nelielos salmiņos, buljonu nokās, liec tajā atpakaļ gaļu, apceptos cīsiņus, sīpolus un gurķus, pasāli, sapiparo un vāri aptuveni 15 minūtes. Tad pierīvē ķiploku un pielej rumu. Gatavs!
4
Lej šķīvī, pievieno karoti skābā krējuma un zaļumus un pasniedz.

Pievienot komentāru

Zupas