Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Bengāļu vistas zupa

Sastāvdaļas
  • Vistas gaļas buljonam
  • ½ vistas (kauli ar gaļu)
  • pa šķipsnai kumina, koriandra, visdažādāko piparu, timiāna
  • 1 lauru lapa
  • 1 burkāns, pārgriezts uz pusēm
  • 1 ābols, pārgriezts uz pusēm
  • 1/6–1/8 fenheļa
  • 800 ml ūdens
  • gī (dzidrinātais) sviests apcepšanai
  • Zupai
  • 150 g turku jeb auna zirņu
  • 150 g rīsu
  • 4 olas
  • 1 citrons, tikai sula
  • 1 glāze apelsīnu vai greipfrūtu sulas
  • ½ sauja svaigas kinzas, pētersīļu, diļļu, kapātu
  • sāls, cukurs pēc garšas
Tradicionālajam latvietim interesants produktu un garšu salikums. Zupa ir sātīga, taču pēc ēšanas vēderā ir tīkams vieglums.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Zirņus 2 stundas pirms gatavošanas pārlej ar apelsīnu vai greipfrūtu sulu (būs daudz izteiksmīgāka garša), tad novāri. Rīsus, kam pievienots nedaudz sāls, viegli apcep sviestā vai gī sviestā, aplej ar verdošu ūdeni, uzliec vāku un ļauj, lai 10 minūtes sūt.
2
Buljonam – visu liec katlā un aptuveni 45 minūtes līdz 1 stundu vāri. Izņem vistu, noņem no kauliem gaļu. Buljonu nokās un nedaudz atdzesē.
3
Atdali olu dzeltenumus un baltumiem. Dzeltenumus pievieno buljonam, samaisi. Tad pievieno sāli, nedaudz cukura un citrona sulas, atkal samaisi. Pievieno rīsus un zirņus. Zupu uz mazas uguns pavāri, kamēr tā kļūst nedaudz tumīga.
4
Olu baltumus saputo stingrās putās. Vistas gaļu samal gaļasmašīnā, sajauc ar zaļumiem, pievieno sāli. Maltajā gaļā iecilā olbaltumus un tad no masas ar tējkarotes palīdzību izveido klimpiņas.
5
Zupu vēlreiz uzkarsē, ielaid tajā vistas gaļas klimpiņas un pavāri vēl aptuveni 2–3 minūtes. Lej šķīvjos, pievieno citrona šķēlīti, zaļumus un pasniedz.

Pievienot komentāru

Zupas