Dārzeņu un sēņu biezzupa
Sastāvdaļas
- 100 g dažādu beku un gaileņu + nedaudz mazu un smuku pārkaisīšanai
- 2 kartupeļi, sagriezti gabalos
- 1 burkāns, rupji rīvēts
- 1 sīpols, kapāts
- 2–3 ķiploka daiviņas, kapātas
- 4 šķēles svaigā ķimeņu siera – rotāšanai
- sviests – apcepšanai
- sāls, pipari pēc garšas
Vienkārši un ātri pagatavojama zupa no dažnedažādām sēnēm; vienkāršāk, protams, ir ņemt tās, kuras var ēst arī bez lielas vārīšanas.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Katlā apcepini sīpolus, ķiplokus, burkānus un kartupeļus, pievieno sēnes un ūdeni un ļauj, lai uz vidējas uguns vārās. Pasāli, sapiparo. Sablendē.
2
Sieru liec līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 3-4 minūtes. Sēnēs, kas paredzētas pārkaisīšanai, apcep karstā sviestā.
3
Lej šķīvjos, sadrupini apcepto sieru un pārkaisi sviestā apceptās sēnes.