Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Dārzeņu un sēņu biezzupa

Sastāvdaļas
  • 100 g dažādu beku un gaileņu + nedaudz mazu un smuku pārkaisīšanai
  • 2 kartupeļi, sagriezti gabalos
  • 1 burkāns, rupji rīvēts
  • 1 sīpols, kapāts
  • 2–3 ķiploka daiviņas, kapātas
  • 4 šķēles svaigā ķimeņu siera – rotāšanai
  • sviests – apcepšanai
  • sāls, pipari pēc garšas
Vienkārši un ātri pagatavojama zupa no dažnedažādām sēnēm; vienkāršāk, protams, ir ņemt tās, kuras var ēst arī bez lielas vārīšanas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Katlā apcepini sīpolus, ķiplokus, burkānus un kartupeļus, pievieno sēnes un ūdeni un ļauj, lai uz vidējas uguns vārās. Pasāli, sapiparo. Sablendē.
2
Sieru liec līdz 180 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī un cep 3-4 minūtes. Sēnēs, kas paredzētas pārkaisīšanai, apcep karstā sviestā.
3
Lej šķīvjos, sadrupini apcepto sieru un pārkaisi sviestā apceptās sēnes.

Pievienot komentāru

Zupas