foto: Shutterstock
Zupas
2023. gada 26. oktobrī, 12:00

Sīpolu zupa, kādu vāra Itālijas ziemeļos

Sīpols ir viens no vecākajiem kultūraugiem pasaulē, kurš nav zaudējis ne drusciņas no sava svarīguma. Kopš viduslaikiem sīpoli pamazām, bet neatlaidīgi iekarojuši stabilu pozīciju gan virtuvē, gan dziedniecībā un tikuši audzēti lielākajā daļā Eiropas. Ir saglabājušās liecības par to, ka Viduseiropas klosteru dārzos auguši gan balti, gan dzelteni, gan sarkani sīpoli – vienlīdz labi piemēroti ēšanai un dekoratīviem nolūkiem. Lai pēc šīs receptes pagatavotu sīpolu zupu un nav pie rokas svaigu tomātu, var izmantot savā sulā konservētus tomātu gabaliņus.

Pagatavošana

50 min4 porcijas
1

Katlā izkausē speķi. Pievieno sviestu, eļļu, sīpolus un cukuru, samaisi un apsautē sīpolus zeltainus.

2

Pielej buljonu, iemaisi tomātus, pieber sāli un piparus un uz lēnas uguns vāri aptuveni pusstundu.

3

Lej šķīvjos, iemaisi saplucinātu baziliku un dāsni pārkaisi rīvētu sieru.