Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sātīgā gulašzupa 2

Sastāvdaļas
  • 800 g liellopa mīkstuma
  • 500 g maltas liellopa gaļas
  • 300 ml tumšā alus
  • 300 ml stipras kafijas
  • 2 bundžiņas (pa 400 g) savā sulā konservētu tomātu gabaliņu
  • 2 bundžiņas (pa 400 g) konservētu balto pupiņu
  • 2 sarkanās paprikas pākstis
  • 2 lieli burkāni
  • 2 lieli sīpoli
  • 2 svaigas sarkanā čili pākstis
  • 8 ķiploka daiviņas
  • 4 ēdk. tomātu pastas
  • 4 ēdk. eļļas
  • 2 ēdk. maltas paprikas
  • 1–2 ēdk. brūnā cukura
  • kaltēta raudene
  • sakapāti svaigi pētersīļi
  • malti melnie pipari
  • sāls
Ja gribi ātru un vieglāku variantu, liellopu gaļas vietā ņem vistas gaļu un maltu tītara gaļu. Garša gan sanāks pavisam cita, bet gatavošanas prieks nekļūs mazāks. Recepti piedāvā žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana 8 porcijas

1
Gaļu sagriez mazos gabaliņos. Iztīrītu papriku arī sagriez gabaliņos, nomizotus burkānus – ripiņās, sīpolus – smalkos gabaliņos, ķiplokus un čili sakapā.
2
Katlā sakarsē eļļu un apcep gaļu. Izņem no katla.
3
Palikušajās taukvielās apcep malto gaļu.
4
Pievieno paprikas gabaliņus, burkānus, sīpolus, čili un ķiplokus un viegli apcep.
5
Ieliec atpakaļ gaļu. Pārkaisi malto papriku, sāli, piparus un raudeni. Iemaisi tomātu pastu un cukuru un pāris minūtes pasautē.
6
Pievieno tomātus, kafiju un alu. Pielej 300 ml ūdens un uz lēnas uguns sautē aptuveni 1,5 stundas.
7
Pieber notecinātas un noskalotas pupiņas un vēl pāris minūtes pavāri.
8
Pārkaisi pētersīļus.

Skatīt visus komentārus

Zupas