foto: Shutterstock
Zupas
2018. gada 5. decembrī, 16:37

Šķelto zirņu zupa ar kūpinātām ribiņām

Sātīgā dzelteno šķelto zirņu zupa ir tumīga, garda un viegli pagatavojama. Tā piestāvēs arī uz svētku galda un noderēs, lai sasildītos pēc garākas pastaigas svaigā gaisā. Recepti iesaka žurnāls "100 Labi Padomi".

Pagatavošana

40 min6 porcijas
1

Uz rupjās rīves sarīvē burkānus, smalki sakapā sīpolu, abus kopā eļļā apcep, lai ir zeltaini brūni.

2

Sagriez ribiņas un uzvāri ūdenī, pirmo ūdeni nolej un uzvāri nākamo.

3

Mazos kubiņos sagriez kartupeļus un liec uzvārītajā ūdenī, pievieno saceptos burkānus un sīpolus.

4

Zirņus noskalo tekošā ūdenī un pievieno zupai.

5

Pievieno sāli un piparus, citas garšvielas lietot nevajadzētu, lai saglabātos kūpinājuma un zirņu īstā garša.

6

Vāri, kamēr kartupeļi un zirņi ir gatavi, un zupa kļūst tumīga.