Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Okroška - sena aukstās zupas recepte

Sastāvdaļas
  • 250g vārīta vistas fileja
  • 6 vidēji lieli kartupeļi
  • 120g redīsi
  • 1,5l gurķu marināde
  • 3 cieti vārītas olas
  • 150g krējums
  • 2 ēd. k. mārrutki
  • 1 ēd.k. sinepes
  • dilles
  • sāls, pipari
Oriģinālā receptē tiek izmantots kvass, taču mūsdienu kvass nemaz nelīdzinās tam, ko gatavoja kādreiz. Šobrīd veikalos nopērkamie dzērieni ir gāzēts cukurūdens ar iesala ekstraktu, tāpēc mēs piedāvājam kvasu aizvietot ar gurķu marinādi (rasolu). Ja nav pieejama gurķu marināde, var izlīdzēties ar gāzētu ūdeni, kuram pirms pasniegšanas pievienosiet mārrutkus, etiķi, sāli un cukuru pēc garšas.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Vistas filejas, olu baltumus, gurķus un redīsus sagriezt strēmelītēs. Pievienot smalki sakapātas dilles, sāli pēc garšas un apmaisīt.
2
Kartupeļus nomizot un novarīt sālsūdenī. Ūdeni noliet. Nelielā bļodiņā kartupeļus un olas dzeltenumus saspaidīt ar dakšu. Pievienot krējumu, mārrutkus, sinepes, sasmalcinātas dilles un visu kārtīgi samaisīt.
3
Gan sagrieztus dārzeņus ar gaļu, gan kartupeļus, gan gurķu rosolu līdz pasniegšanai glabāt ledusskapī.
4
Pasniedzot porcijas šķīvjos liek dārzeņus, kartupeļus un pārlej ar gurķu rosolu un jau šķīvjos tiek viss apmaisīts.

Pievienot komentāru

Zupas