foto: Shutterstock
Ja izmantojat sausas pupiņas, tad tās uz nakti jāiemērc un nākamajā dienā sālsūdenī jāvāra līdz gatavībai.
Sīpolus sagriezt smalkos kubiņos. Burkānu un kartupeļus nomizot un sagriezt kartupeļus kubiņos, bet burkānu ripiņās. Desu sagriezt ripiņās. Čili piparu sagriezt uz pusēm, iztīrīt sēklas un sagriezt smalkāk. Pannā uzkarsēt eļļu un apcept sīpolus un burkānus, līdz tie kļūst mīksti. Pievienot desas ripiņas un cept vēl 3-4 min. Pievienot čili piparus un konservētus tomātus, sautēt vēl 5 min.
Katlā ieliet buljonu un ūdeni, pievienot kartupeļus un vārīt līdz kartupeļi ir mīksti. Pievienot pannas saturu, pupiņas un vārīt zupu vēl 10 min. Pēc garšas pievienot sāli, svaigi maltus piparus un oregano.