Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Karpa pildīta ar liellopa gaļu un garnelēm

Sastāvdaļas
  • 1 karpa
  • 500g malta liellopa gaļa
  • 10-12 lielās garneles
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 3cm ingvera sakne
  • 1 čili pipars
  • 2 ēd.k. sojas mērce
  • 2 ēd.k. heres
  • kinza
  • sāls, svaigi malti pipari
Karpu var sastapt vai visos pasaules ūdeņos, izņemot Vidējos Austrumus un Antarktīdu. Karpu izcelsme meklējama Tālajos Austrumos. Taču šo zivi ļoti labi pzaīst Latvijā dzīvojošās saimnieces un dažādos veidos pagatavota karpa ir jau gluži kā tradīcija, dažāda mēroga svinībās.

Pagatavošana 6 porcijas

1
Zivi nozvīņot, izķidāt, izgriezt žaunas un izskalot. Zivi ierīvēt ar sāli no iekšpuses un ārpuses.
Maltai gaļai pievienot garneles, sarīvētu izngveru, sojas mērci, heresu, smalki sakapātus čili piparu, ķiplokus un kinzu, smaisīt. Pievienot pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus. Ar šo masu piepildīt zivi, vēderu aizšūt.
2
Cepešpannu izklāt ar cepamo papīru, mazliet uzliet eļļu un uzlikt karpu. Zivi cep iepriekš uzkarsētā krāsnī 180 grādos apm. 45 min. Pasniedz ar holandiešu mērci.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni