Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sams ar dillēm un citronu

Sastāvdaļas
  • 4 sama gabali pa 200g katrs
  • 1 sīpols
  • dilles
  • sāls un svaigi malti pipari
  • 1 ēd.k. baltvīna
  • olīveļļa
Ja sams ir smagāks par 15 kg, tad zivs ir ļoti trekna un cilvēka kuņģim pagrūti sagremojama. Toties jaunu samu gaļa nav tik ļoti trekna un ir ļoti garšīga.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Cepeškrāsni uzkarsēt līdz 230 grādiem. Sagatavot 4 dubultas folija loksnes.
Sīpolu nomizot un sagriezt gredzenos. Citronam nogriezt mizu un sagriezt šķēlītēs.
Samu nomazgāt un nosusināt ar salvetēm. Uz katras folija loksnes liek dilles ar kātiem, 2-3 sīpola gredzenus, samu, citrona šķēli, uzpilina vīnu un pārlej ar olīveļļu. Uzmanīgi aizloka ciet malas un cep cepeškrāsnī apmēram 7-8 minūtes.
2
Zivi pasniegt ar visu foliju.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni