foto: Shutterstock
Karpu nozvīņot, izķidāt, izgriezt žaunas, nogriezt galvu un asti. Pārējo zivi sagriezt gabalos. Lielā katlā ielikt zivs galvu un asti, veselu sīpolu, 2 burkānus, sasietus kopā pētersīļu un diļļu kātus, lauru lapas, smaržīgos piparus, pārliet ar ūdeni un uzvārīt. Noņemt putas, samazināt uguni un vārīt apmēram 45 minūtes. Gatavu buljonu izkāst caur marli vai auduma gabalu. Buljonu atgriezt atpakaļ uz uguns, pievienot sāli un piparus.
Pannā uzkarsēt eļļu, apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot burkānus, tomātu pastu un sautēt līdz dārzeņi ir mīksti.
Buljonā ielikt sagrieztus zivs gabalus un sagrieztus kartupeļus, uzvārīt un noņemt putas. Katlā pārlikt pannas saturu, uzvārīt un samazināt uguni. Vārīt 30 minūtes līdz kartupeļi ir mīksti. 5 minūtes līdz vārīšanās beigām pievienot sagrieztus šķēītēs citronus, sagrieztus marinētus gurķus un olīvas. Uguni izslēgt, uzlikt vāku un atstāt ievilkties vēl 15-20 minūtes.