Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Soļanka ar karpu

Sastāvdaļas
  • 1 liela karpa
  • 1 sīpols
  • 3 marinēti gurķi
  • 3 burkāni
  • 4-5 kartupeļi
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 200ml tomātu pasta
  • 1 citrons
  • olīvas
  • dilles
  • pētersīļi
  • 3 lauru lapas
  • 4-5 smaržīgie pipari
  • eļļa
  • sāls, pipari pēc garšas
Lieliska zupa. Par zivju zupu tomēr to nenosaukt, bet soļanka tradicionālajā izpratnē arī tā nav. Var droši apgalvot, šo zupu novērtēs pat visprasīgākais gardēdis!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Karpu nozvīņot, izķidāt, izgriezt žaunas, nogriezt galvu un asti. Pārējo zivi sagriezt gabalos. Lielā katlā ielikt zivs galvu un asti, veselu sīpolu, 2 burkānus, sasietus kopā pētersīļu un diļļu kātus, lauru lapas, smaržīgos piparus, pārliet ar ūdeni un uzvārīt. Noņemt putas, samazināt uguni un vārīt apmēram 45 minūtes. Gatavu buljonu izkāst caur marli vai auduma gabalu. Buljonu atgriezt atpakaļ uz uguns, pievienot sāli un piparus.
2
Pannā uzkarsēt eļļu, apcept tajā sīpolus un ķiplokus. Pievienot burkānus, tomātu pastu un sautēt līdz dārzeņi ir mīksti.

Buljonā ielikt sagrieztus zivs gabalus un sagrieztus kartupeļus, uzvārīt un noņemt putas. Katlā pārlikt pannas saturu, uzvārīt un samazināt uguni. Vārīt 30 minūtes līdz kartupeļi ir mīksti. 5 minūtes līdz vārīšanās beigām pievienot sagrieztus šķēītēs citronus, sagrieztus marinētus gurķus un olīvas. Uguni izslēgt, uzlikt vāku un atstāt ievilkties vēl 15-20 minūtes.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni