Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Forele cepta ar dārzeņiem

Sastāvdaļas
  • 1 forele, apm. 1,5 kg
  • 500g kartupeļi
  • 300g burkāni
  • timiāns
  • citrona sula
  • sāls, pipari pēc garšas
Portāla darbības laikā esam pagaršojuši daudz un dikti. Sliktas receptes mēs nepublicējam, bet gadās kāda īpaši garda, ko vēlamies pieminēt un ieteikt! Šī recepte ir no tām. Noteikti pagatavojiet!

Pagatavošana 4 porcijas

1
Foreli notīrīt, atdalīt fileju, izņemt visas asakas. Fileju ierīvēt ar sāli, pārkaisīt ar pipariem, apslacīt ar citrona sulu. Kartupeļus, burkānus nomizot un sagriezt ripiņās. Cepamo papīru sadalīt četrās loksnēs. Uz katras loksnes sakārtot dārzeņus, pārkaisīt ar sāli, pievienot timiānu un apslacīt ar olīveļļu.
2
Pa virsu uzliek foreles fileju, aizlocīt ciet malas, aizsiet galus un cept cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādos. Tad papīru pavērt vaļā, lai veidojas garoziņa, un cept vēl 7-10 minūtes.
3
Pasniedz ar tzatziki mērci.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni