OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zivju ēdieni
2023. gada 26. novembrī, 19:49

Forele cepta ar dārzeņiem

Portāla darbības laikā esam pagaršojuši daudz un dikti. Sliktas receptes mēs nepublicējam, bet gadās kāda īpaši garda, ko vēlamies pieminēt un ieteikt! Šī recepte ir no tām. Noteikti pagatavojiet!

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Foreli notīrīt, atdalīt fileju, izņemt visas asakas. Fileju ierīvēt ar sāli, pārkaisīt ar pipariem, apslacīt ar citrona sulu. Kartupeļus, burkānus nomizot un sagriezt ripiņās. Cepamo papīru sadalīt četrās loksnēs. Uz katras loksnes sakārtot dārzeņus, pārkaisīt ar sāli, pievienot timiānu un apslacīt ar olīveļļu.

2

Pa virsu uzliek foreles fileju, aizlocīt ciet malas, aizsiet galus un cept cepeškrāsnī 20 minūtes 180 grādos. Tad papīru pavērt vaļā, lai veidojas garoziņa, un cept vēl 7-10 minūtes.

3

Pasniedz ar tzatziki mērci.