Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Zivju sacepums portugāļu gaumē 1

Sastāvdaļas
  • 500g baltas zivs filejas (pikša vai menca)
  • 1 sīpols
  • 4 kartupeļi
  • 200ml saldā krējuma
  • 1 ola
  • olīveļļa
  • sāls, svaigi malti pipari pēc garšas
Portugāles virtuve ir atkarīga no reģiona, bet svaigas zivis un dazadi ēdieni ar jūras veltēm būs pieejami vai katrā ēstuvē. Dīvains ir tas fakts, ka tādu zivi kā menca, kas viņu ēdienkartē ir visplašāk peiejama, ieved no citām valstīm un savos ūdeņos to neķer.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Karstumizturīgu formu iesmērēt ar eļļu. Krāsnī uzkarsēt līdz 180 grādiem.
2
Sīpolu nomizot un sagriezt gredzenos. Zivs fileju sagriezt apmēram 50g lielos gabalos un katru gabaliņu pārkaisīt ar sāli un pipariem. Kartupeļus nomizot un sagriezt plānās šķēlītēs.
Formas apakšā sakārtot sīpolus. Pa virsu sīpoliem sakārtot zivs fileju un kartupeļus.
Olu sakult ar dakšu, pievienot sāli un saldo krējumu un kult līdz veidojas vienmērīga masa. Šo masu pārliet pāri zivij ar kartupeļiem un cept apmēram 30 minūtes, kamēr kartupeļi ir brūni. Pēc vēlmes var pārkaisīt ar plānu siera kārtu.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni