Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Kārtainā tunča kūka ar marinētiem gurķiem un olām

Sastāvdaļas
  • Kūkas pamatnei
  • 5 kārtainās sviesta mīklas plāksnes
  • Pildījumam
  • 300 g krēmsiera
  • 200 g konservēta tunča savā sulā
  • 3 marinēti gurķi
  • 3 vārītas olas
  • 4 ēdk. grieķu jogurta vai krējuma
  • ½ citrona sulas
  • ½ saldā sīpola
  • 2 tējk. marinētu kaperu
  • neliela buntīte maurloku
  • sāls un pipari pēc garšas
Ideāla sāļā kūka gan ikdienai, gan svētkiem. Pagatavošanai vajadzēs 5 kārtainās sviesta mīklas plāksnes, gatavošanas laiks 40 minūtes + 2 stundas ledusskapī.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Atlaidini saldētās mīklas plāksnes. Izklāj cepamplāti ar cepamo papīru un uz tās liec mīklas plāksnes. Liec cepties 200 grādos 20 minūtes.
2
Tuncim nolej lieko šķidrumu, smalki sagriez gurķus, olas, sīpolu, maurlokus un nedaudz sasmalcini kaperus.
3
Liec visu bļodā, pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas un samaisi.
4
Kārto kūku: apakšā liec vienu izcepto plāksni, uz tās liec pildījumu. Visu atkārto 3 reizes. Atstāj nedaudz pildījuma, ar ko apsmērēt kūkas virspusi un sānus.
5
Piekto plāksni sadrupini un ar drupatām aplipini kūku no visām pusēm. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, tad pasniedz.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni