Kārtainā tunča kūka ar marinētiem gurķiem un olām
Sastāvdaļas
- Kūkas pamatnei
- 5 kārtainās sviesta mīklas plāksnes
- Pildījumam
- 300 g krēmsiera
- 200 g konservēta tunča savā sulā
- 3 marinēti gurķi
- 3 vārītas olas
- 4 ēdk. grieķu jogurta vai krējuma
- ½ citrona sulas
- ½ saldā sīpola
- 2 tējk. marinētu kaperu
- neliela buntīte maurloku
- sāls un pipari pēc garšas
Ideāla sāļā kūka gan ikdienai, gan svētkiem. Pagatavošanai vajadzēs 5 kārtainās sviesta mīklas plāksnes, gatavošanas laiks 40 minūtes + 2 stundas ledusskapī.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Atlaidini saldētās mīklas plāksnes. Izklāj cepamplāti ar cepamo papīru un uz tās liec mīklas plāksnes. Liec cepties 200 grādos 20 minūtes.
2
Tuncim nolej lieko šķidrumu, smalki sagriez gurķus, olas, sīpolu, maurlokus un nedaudz sasmalcini kaperus.
3
Liec visu bļodā, pievieno pārējās pildījuma sastāvdaļas un samaisi.
4
Kārto kūku: apakšā liec vienu izcepto plāksni, uz tās liec pildījumu. Visu atkārto 3 reizes. Atstāj nedaudz pildījuma, ar ko apsmērēt kūkas virspusi un sānus.
5
Piekto plāksni sadrupini un ar drupatām aplipini kūku no visām pusēm. Liec ledusskapī vismaz uz 2 stundām, tad pasniedz.