Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Laša kūka ir viena no tradicionālajām zviedru receptēm, kas ir pietiekami vienkārša, lai ikviens to izmēģinātu savai svētku maltītei. (Foto: Publicitātes foto)

Kūpināta laša sendviča kūka skandināvu gaumē 1

Sastāvdaļas
  • Mīkstā, plānā tradicionālā zviedru maize vai šķēlēs sagriezta tostermaize
  • 200 g kūpināts lasis
  • Sinepju-diļļu mērce (pirkta vai pašgatavota)
  • 200 g majonēzes
  • 400 g krēmsiera
  • 6 olas
  • 30 ml biešu sulas
  • 2 garie gurķi
  • Dilles
"Kūpināta laša sendviča kūku var pagatavot jau laikus un pasniegt kā priekšēdienu ballītē vai ģimenes pusdienās. Sendviča kūkas pagatavošanā nav striktu noteikumu, jo to var veidot, cik biezu vēlas, un sastāvdaļas kārtot tādā secībā, kā labpatīk. Sendviča kūka ir ātri pagatavojama, taču noteikti jāatvēl laiks (vislabāk visa nakts), lai kūka ledusskapī savelkas," norāda IKEA Zviedru restorāna vadītājs Oļegs Soročins.

Pagatavošana

1
Uz dēlīša vai paplātes kārto GRÄDDAT mīksto, plāno maizi. Ja izmanto tostermaizi, sagriež to 1 cm biezās šķēlēs gareniski, lai veidotu pēc iespējas lielāku laukumu.
2
Gurķus sagriež gareniski 1–2 mm biezās šķēlēs. Mizošanai var izmantot kartupeļu mizojamo.
3
Vārītas olas sarīvē un sajauc ar majonēzi un 1/2 sasmalcināto diļļu. Atlikušās dilles noderēs dekorēšanai.
4
Pusi krēmsiera sajauc ar biešu sulu un samaisa. Biešu sulu var iegūt no svaigām vai vārītām bietēm vai izmantot biešu marinādi.
5
Veido kārtojumu. Uz maizes smērē krēmsieru, pāri klāj laša šķēles, tad liek maizi, pārklāj to ar majonēzes un olu masu, gurķu šķēlēm, pēc tam virsū atkal liek maizi. Ar sastāvdaļu secību var improvizēt, bet galvenais ir vienmērīgi sadalīt sastāvdaļas starp slāņiem.
6
Dekorē, pārsmērējot kārtojuma augšu un malas ar atlikušo krēmsieru. Dekorēšanai var izmantot daiviņās vai šķēlēs sagrieztas olas, dilles, gurķi, lasi vai garneles.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni