Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sacepums ar zivju pirkstiņiem šķiņķa kažokā

Sastāvdaļas
  • 500 g kartupeļu biezeņa
  • 12 zivju pirkstiņi
  • 12 plānas vītinātā šķiņķa šķēles
  • 50 g rīvēta siera
  • 1 puravs
  • 2 ēdk. smalki sakapātu diļļu
  • 2 ēdk. eļļas, eļļa veidnei
Tā dēvētie zivju pirkstiņi ir viena no populārākajām ātri pagatavojamajām uzkodām. Visvienkāršākais variants – apcep tos pannā sakarsētā eļļā vai sviestā. Zivju pirkstiņus var pasniegt kā piedevu, piemēram, pie sautētiem vai ceptiem dārzeņiem, rīsu vai makaronu salātiem vai ielikt kā pildījumu hotdogu maizītēs un burgeru bulciņās. Šim sacepumam - ja mājās nav iepriekš izvārīta kartupeļu biezeņa, vari izmantot arī veikalā nopērkamās kartupeļu biezeņa pārslas vai šķēlītēs sagrieztus vārītus kartupeļus.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Puravu sagriez plānās ripiņās, ieber verdošā sālsūdenī un pāris minūšu pavāri, pēc tam nokās un strauji atdzesē aukstā ūdenī.
2
Zivju pirkstiņus aptin ar plānu vītināta šķiņķa šķēlīti.
3
Pannā sakarsē 2 ēdk. eļļas, ieliec zivju pirkstiņus un apcep no visām pusēm.
4
Ieeļļotā sacepumu veidnē liec kartupeļu biezeni un izlīdzini. Virsū kārto puravus un zivju pirkstiņus. Pārkaisi ar sieru.
5
Liec 200 grādu karstā cepeškrāsnī un cep 20 minūtes. Pēc tam pārkaisi ar dillēm.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni