Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Sardīnes ar tomātiem un ķiplokiem

Sastāvdaļas
  • 12 nelielas izķidātas sardīnes
  • 6 tomāti
  • 2 šalotes sīpoli
  • 2 citroni
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 svaiga sarkanā čili pāksts
  • 4 timiāna zariņi
  • 2 rozmarīna zariņi
  • 100 ml baltvīna
  • 4–5 ēdk. olīveļļas
  • sāls, malti pipari
Sardīņu vietā tikpat labi noder nelielas siļķītes.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Tomātus sagriez daiviņās, ķiploku un citronus – plānās šķēlītēs, sīpolus – salmiņos, čili pāksti – smalkos gredzenos.
2
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Cepešplāti iezied ar eļļu, uz tās kārto sagrieztos tomātus, ķiploku, citronus un sīpolus, pārkaisi ar sāli un pipariem, pārlej vīnu.
3
Liec krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes.
4
Zivis no ārpuses un iekšpuses ierīvē ar sāli un pipariem un liec uz dārzeņiem. Apslaki ar eļļu.
5
Ievieto krāsnī un cep kādas 10 minūtes. Izslēdz karstumu un atstāj pannu krāsnī vēl uz dažām minūtēm.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni