Sardīnes ar tomātiem un ķiplokiem
Sastāvdaļas
- 12 nelielas izķidātas sardīnes
- 6 tomāti
- 2 šalotes sīpoli
- 2 citroni
- 1 ķiploka daiviņa
- 1 svaiga sarkanā čili pāksts
- 4 timiāna zariņi
- 2 rozmarīna zariņi
- 100 ml baltvīna
- 4–5 ēdk. olīveļļas
- sāls, malti pipari
Sardīņu vietā tikpat labi noder nelielas siļķītes.
Pagatavošana 4 porcijas
1
Tomātus sagriez daiviņās, ķiploku un citronus – plānās šķēlītēs, sīpolus – salmiņos, čili pāksti – smalkos gredzenos.
2
Cepeškrāsni sakarsē līdz 200 grādiem. Cepešplāti iezied ar eļļu, uz tās kārto sagrieztos tomātus, ķiploku, citronus un sīpolus, pārkaisi ar sāli un pipariem, pārlej vīnu.
3
Liec krāsnī un cep aptuveni 15 minūtes.
4
Zivis no ārpuses un iekšpuses ierīvē ar sāli un pipariem un liec uz dārzeņiem. Apslaki ar eļļu.
5
Ievieto krāsnī un cep kādas 10 minūtes. Izslēdz karstumu un atstāj pannu krāsnī vēl uz dažām minūtēm.