Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Rīsi ar lasi Indijas gaumē

Sastāvdaļas
  • 1 ēdk. Eļļas
  • 60 g sviesta
  • 1 daiviņa ķiploka, sarīvēta
  • Lociņi
  • 40 saldētu zaļo zirnīšu
  • 2 tējk. Karija pulvera
  • 4 tases vārītu rīsu
  • 400 g laša konservi
  • 1 ēdk. Citronu sula
  • 3 cieti vārītas olas, sagrieztas gabaliņos
Indijā ēdienkartē šo ēdienu atradīsiet zem nosaukuma „Kedgeree”, tā ir populāra maltīte, kas sastāv no rīsiem, cieti vārītām olām, karija pulvera un zivīm. Indijai lasis nav tik ierasta zivs, kā mums, tāpēc lasis te garšo lieliski. Ja vēlas var izmantot arī kūpinātu un svaigu, bet nesmādē arī konservētu zivi.

Pagatavošana 4 porcijas

1
Rīsus izvāra un uz pannas apcep brūnus, tad noliek malā.
2
Uz pannas liek sviestu, tajā viegli apcep ķiploku, karija pulveri un lociņus.
3
Pannai pievieno zirnīšus, rīsus un lasi. Visu samaisa un pārlej ar citrona sulu un rotā ar olām.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni