foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2023. gada 11. maijā, 14:00

Rīsi ar lasi Indijas gaumē

Indijā ēdienkartē šo ēdienu atradīsiet zem nosaukuma „Kedgeree”, tā ir populāra maltīte, kas sastāv no rīsiem, cieti vārītām olām, karija pulvera un zivīm. Indijai lasis nav tik ierasta zivs, kā mums, tāpēc lasis te garšo lieliski. Ja vēlas var izmantot arī kūpinātu un svaigu, bet nesmādē arī konservētu zivi.

Pagatavošana

20 min4 porcijas
1

Rīsus izvāra un uz pannas apcep brūnus, tad noliek malā.

2

Uz pannas liek sviestu, tajā viegli apcep ķiploku, karija pulveri un lociņus.

3

Pannai pievieno zirnīšus, rīsus un lasi. Visu samaisa un pārlej ar citrona sulu un rotā ar olām.