Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock

Karpa tomātu un zaļumu marinādē

Sastāvdaļas
  • 1 karpa (ap 2 kg)
  • 200 ml labas tomātu sulas
  • 2 sīpoli
  • 1 burkāns
  • 1 ķiploka daiviņa
  • 1 ēdk. cukura
  • ½ citrona sulas
  • eļļa cepšanai
  • pa 1 ēdk. smalki sakapātu pētersīļu, diļļu un maurlociņu
  • milti apviļāšanai
  • 1 lauru lapa
  • 4–5 smaržīgo piparu graudiņi
  • sāls, malti melnie pipari
Marinēšanai labāk izmantot īstu tomātu sulu, nevis no koncentrāta gatavotu. Ja karpa ievilksies veselu dienu, tā būs vēl garšīgāka.

Pagatavošana

1
Karpai notīri zvīņas, nogriez galvu un izķidā iekšas. Sagriez porciju gabalos, noskalo tekošā ūdenī un nosusini.
2
Pārkaisi ar sāli un maltiem pipariem, apslaki ar citrona sulu un uz pusstundu ieliec ledusskapī.
3
Sīpolus, burkānu un ķiploku nomizo. Sīpolus sagriez plānās ripiņās, burkānu sarīvē rupjās skaidiņās, ķiploku sakapā.
4
Pannā sakarsē eļļu un apcep burkānus un sīpolus. Pielej tomātu sulu un sautē 5–6 minūtes. Pieber sāli, maltus piparus un cukuru.
5
Citā pannā sakarsē eļļu, karpas šķēles apviļā miltos un apcep zeltainas no abām pusēm. Pārliec katliņā.
6
Aplej ar tomātu mērci un uz lēnas uguns sautē 5–8 minūtes. Pievieno sakapātos ķiplokus, smaržīgos piparus un lauru lapu. Turpini sautēt vēl pāris minūtes.
7
Katliņa saturu uzmanīgi, lai nesadrupinātu zivi, pārliec lēzenā traukā un pārkaisi ar zaļumiem. Atstāj, lai vismaz pāris stundas ievelkas.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni