Lasis ar kadiķogām
Sastāvdaļas
- 600 g svaigas laša filejas (ar ādu)
- 140 g cukura
- 50 g jūras sāls
- 1 ēdk. kaltēta koriandra
- 1 ēdk. kaltēta bazilika
- ½ citrona
- ½ apelsīna
- 20-30 g kadiķogu
- 1 ēdk. melno piparu graudiņu
Šādi marinētu lasi izmanto gan maizītēm, gan karpačo, gan salātu pagatavošanai. Tas būs maigi saldskābs, bet kadiķogas piešķirs meža svaiguma garšu.
Pagatavošana
1
Citronu un apelsīnu ar visu mizu sakapā mazos gabaliņos. Cukuru, sāli, koriandru, baziliku, kadiķogas un piparus samaisi kopā ar apelsīniem un citroniem.
2
Lasi nomazgā un nosusini. Pārbaudi, vai filejā nav palikusi kāda asaka. Ja ir- izvelc! Lasi ar ādu uz leju liec veidnē, kas izklāta ar caurspīdīgo pārtikas plēvi.
3
Zivi no virspuses un sāniem bagātīgi ierīvē ar marinādi un ciešu pārklāj ar plēvi. Ļauj vismaz diennakti ievilkties.