foto: Shutterstock
Zivju ēdieni
2021. gada 21. decembrī, 12:00

Laša galerts

Galertu var gatavot ne tikai no laša, bet arī citām zivīm, piemēram, mencas, līdakas, zandarta, un papildināt ar vārītām garnelēm – to nevajadzēs daudz, toties garša un arī izskats būs bagātīgāks. Košākam rotājumam traukā saliktos produktus pirms apliešanas ar buljonu var apkaisīt ar mazām dzērvenītēm vai granātābola sēkliņām. Zivju galerts ļoti labi garšo ar mārrutkiem vai mārrutku mērci.

Pagatavošana

60 min6 porcijas
1

Burkānus un sīpolu nomizo un veselus liec katlā ar verdošu ūdeni.

2

Pievieno laša gabalu. Uzvāri un rūpīgi nosmel putas.

3

Pieber garšvielas un uz lēnas uguns vāri 25–30 minūtes. Atdzesē.

4

Tikmēr rūpīgi nomazgātu citronu un nolobītas olas sagriez dekoratīvās plānās šķēlītēs vai pusšķēlītēs.

5

Lasim uzmanīgi atdali ādu; mīkstumu sagriez glītos gabaliņos. Burkānus sagriez glītās ripiņās.

6

Visu kārto lielā, lēzenā traukā un izrotā ar pētersīļiem.

7

Izkās 500 ml buljona un tajā izšķīdini uzbriedinātu želatīnu. Pa karotei lej uz sagatavotajiem produktiem.

8

Ieliec ledusskapī uz 4–5 stundām, lai sarec.