foto: Shutterstock.com
ZIvs fileju attīra no asakām un sagriež mazākos kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep zivs fileju līdz gatavībai. Pannu noņem no uguns un atliek malā.
Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus notīra un smalki sakapā. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos.
Katlā ar biezu apakšu ielej eļļu, pievieno sviestu, uzkarsē. Apcep sīpolus un papriku, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno ķiplokus, kūpinātu papriku, oregano, visu apcep. Pievieno kartupeļus, pielej vīnu, buljonu, smaržīgos piparus, lauru lapas un uz mazas uguns karsē līdz kartupeļi ir gatavi. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, uzkarsē.
Zupu salej šķīvjos, pa virsu kārto ceptas zivis. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem un citrona daiviņu.