Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
Shutterstock.com

Tomātu - zivju zupa ar papriku

Sastāvdaļas
  • 500g mencas fileja
  • 400g konservēti tomāti
  • 3 kartupeļi
  • 1 sarkana paprika
  • 2 gl. vistas vai dārzeņu buljons
  • 1gl. sauss baltvīns
  • 1 sīpols
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 2 ēd.k. eļļa
  • 10g sviests
  • 1 tējk. oregano
  • 1 ēd.k. kūpināta paprika
  • 2 lauru lapas
  • 3 smaržīgo piparu graudiņi
  • sāls, pipari
Tas ir tik pat vienkārši, cik garšīgi. Sezonā var izmantot svaigus gatavus tomātus, iepriekš noblanšējot un novelkot miziņu. Bet rudens/ziemas sezonā lieliski der konservēti tomāti savā sulā. Pikantāku ēdienu cienītāji var pievienot čili piparus.

Pagatavošana 3 porcijas

1
ZIvs fileju attīra no asakām un sagriež mazākos kubiņos. Pannā uzkarsē 1 ēd.k. eļļas un apcep zivs fileju līdz gatavībai. Pannu noņem no uguns un atliek malā.
2
Sīpolu notīra un sagriež mazos kubiņos. Ķiplokus notīra un smalki sakapā. Papriku nomazgā, izņem sēklas un sagriež strēmelītēs. Kartupeļus nomizo, sagriež salmiņos.
3
Katlā ar biezu apakšu ielej eļļu, pievieno sviestu, uzkarsē. Apcep sīpolus un papriku, līdz sīpoli kļūst caurspīdīgi. Tad pievieno ķiplokus, kūpinātu papriku, oregano, visu apcep. Pievieno kartupeļus, pielej vīnu, buljonu, smaržīgos piparus, lauru lapas un uz mazas uguns karsē līdz kartupeļi ir gatavi. Pievieno sasmalcinātus konservētus tomātus, pēc garšas sāli un svaigi maltus piparus, uzkarsē.
4
Zupu salej šķīvjos, pa virsu kārto ceptas zivis. Pasniedz ar sasmalcinātiem zaļumiem un citrona daiviņu.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni