Zivju ēdieni
2016. gada 7. decembrī, 05:50

Cepta forele ar grauzdētām mandelēm un apelsīnu sviestu

Tā kā Ziemassvētku notikums aptver visu mūsu dzīves ritumu, pēc senā ticējuma zemei, ūdenim un gaisam vajadzētu gādāt par pusdienu mielastu šajās dienās. Tādēļ lopu gaļa, putnu gaļa un zivis simboliski īpaši labi iederas svētku galdā.

Pagatavošana

45 min4 porcijas
1

Vispirms pagatavo apelsīnu sviestu. Šim nolūkām sviestu uzputo ar apelsīnu sulu, apeslīnu miziņu, sāli un svaigi maltius piparus. No sviesta veido cilindru, ietin pārtikas plēvē vai cepamā papīrā un novieto ledusskapī.

2

Iztīrītas foreles nomazgā, nosusina, ierīvē ar citronu sulu, Vorčesteras mērci, foreles iekspusē ievieto pētersīļus. Zivis uz 30 min. novieto aukstumā marinēties. Foreles notecina, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem, apviļā miltos un cep 8-10min no abām pusēm karstā eļļā.

3

Pannā izkausē 20g apelsīnu sviesta un ātri apcep tajā mandeļu lapiņas.

4

Zivis kārto un sasildīta šķīvja, apkaisa ar apgrauzdētām mandelēm, dekorē ar apelsīnu sviestu un citrona škēlēm.