Zivju ēdieni
2018. gada 6. martā, 06:01

Cepta mencas fileja ar kartupeļu mērci

Menca labvēlīgi ietekmē vielmaiņu, bervu sistēmu, pastiprina imunitāti, paaugstinot organisma pretošanos infekcijas un saaukstēšanās slimībām. Un šobrīd, pavasarī, tas ir īpaši svarīgi.

Pagatavošana

20 min2 porcijas
1

Kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubiņos. Sīpolu un ķiploka daiviņu smalki sakapā. Mērces katliņā izkausē 1 ēd.k. sviesta un apcep tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno kartupeļus un cep vēl 5 min. Pielej buljonu, sautē apm. 10 min līdz kartupeļi ir mīksti.

2

Saldo krējumu sajauc ar miltiem un iemaisa mērcē. Pievieno smalki sakpātus pētersīļus, rīvētu muskatriekstu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.

3

Izkausētā sviestā uzcep mencas fileju, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.

4

Mencu pasniedz ar siltu kartupeļu mērci.