Cepta mencas fileja ar kartupeļu mērci
Sastāvdaļas
- 400g mencas fileja
- 150g kartupeļi
- 200ml saldais krējums 30%
- 150ml dārzeņu buljons
- 1 šalotes sīpols
- 1 ķiploka daiviņa
- sviests
- 1 tējk. milti ar kaudzi
- pētersīļi
- muskatrieksts
- sāls, pipari
Menca labvēlīgi ietekmē vielmaiņu, bervu sistēmu, pastiprina imunitāti, paaugstinot organisma pretošanos infekcijas un saaukstēšanās slimībām. Un šobrīd, pavasarī, tas ir īpaši svarīgi.
Pagatavošana 2 porcijas
1
Kartupeļus nomizo, sagriež mazos kubiņos. Sīpolu un ķiploka daiviņu smalki sakapā. Mērces katliņā izkausē 1 ēd.k. sviesta un apcep tajā sīpolus un ķiplokus līdz tie ir caurspīdīgi. Pievieno kartupeļus un cep vēl 5 min. Pielej buljonu, sautē apm. 10 min līdz kartupeļi ir mīksti.
2
Saldo krējumu sajauc ar miltiem un iemaisa mērcē. Pievieno smalki sakpātus pētersīļus, rīvētu muskatriekstu, sāli un svaigi maltus piparus pēc garšas.
3
Izkausētā sviestā uzcep mencas fileju, pārkaisa ar sāli un svaigi maltiem pipariem.
4
Mencu pasniedz ar siltu kartupeļu mērci.