Portāls ielādēsies pēc 15 sekundēm
Uz Jauns.lv
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Sarkanvīna mērcē sautēts līnis

Sastāvdaļas
  • 1 līnis (apm. 1 kg)
  • 1 1/2 ēd.k. sviests
  • 2 sīpoli
  • 1/2 ēd.k. milti
  • 1/2gl sauss sarkanvīns
  • 2 ķiploku daiviņas
  • 1 lauru lapa
  • pētersīļu zaļumi
  • sāls, pipari
Līnis pārstāv karpu dzimtu, arī pēc skata nedaudz līdzinās karpai. Tikai līnis ir duļķaini zeltītā krāsā ar mazām zvīņām. Garša? Garša ir lieliska, izmēģiniet so recepti un pārliecinieties paši!

Pagatavošana

1
Sagatavotas zivis sagriež porciju gabalos, apkaisa ar sāli un patur 30 min. aukstā vietā.
2
Smalki sagriež sīpolus, mazliet apcep sviestā, pēc tam apkaisa ar miltiem un turpina cept vēl 5 min., visu laiku maisot. Atšķaida ar sarkanvīnu, uzkaisa smalki sagrieztus pētersīļus, pieliek ar sāli sastampātus ķiplokus, svaigi maltus piparus un lauru lapu. Ja nepieciešams, pielej 2-3 ēd.k. ūdens. Traukam uzliek vāku un sautē uz mazas uguns 15 min., pēc tam ieliek zivis un sautē, līdz tās ir gatavas.
3
Pasniedz ar irdenu griķu biezputru.

Pievienot komentāru

Zivju ēdieni